Jaheim Interview (Dutch translation)

Is dit je eerste keer in Holland? Nee, ik ben geloof ik in 2000 in Holland geweest, ben ook in Londen en Zwitserland geweest. Ik ben eerst hier gaan touren voordat ik in de States een tour ging doen.

Vind je het tot nu toe leuk hier?
Leuk? Dit is als thuis voor me. Heb een hoop historie hier, mijn grootvader is hier geweest, volgens mij heb ik hier een hoop neven en nichten hier haha. Het is goed om familie te hebben.

De ghetto crooner, vind je dat een goede definitie van jou?
Nee, want ik ben een crooner slash balladeer, ik ben gewoon real. Ghetto is wat ik vertegenwoordig voor de mensen, voor de hood, voor iedereen die van mijn muziek houdt. Zelfs als je niet van mijn muziek houdt, ik ben er toch voor je, want op een dag zul je het willen horen. Ik ben liever de king of R&B dan de ghetto balladeer.

Je sprak over je grootvader.
Ja mijn grootvader, Victor Hoagland, zong bij de Drifters heeft allerlei soul dingen gedaan in Parijs, Londen.

Wil je in zijn voetsporen treden?
Dat is al te laat, daar ben ik al. Ik ben hoagie daddy junior. Hij heeft de basis gelegd voor mij en nu wil ik ook later mijn kinderen in zijn voetsporen laten treden.

Het nieuwe album, waarom noem je het Ghetto Classics?
Omdat het een trilogie is, Ghetto Love, Still Ghetto en nu heb je Ghetto Classics. Ik liet mensen zien dat je ghetto songs met een “twist of love” kan doen. Toen hebben we ze op een ander spoor gezet met Still Ghetto, daarop staan echte love songs, liedjes voor kinderen, en zeker voor de vrouwen dus daar zat weer een andere draai aan. Ghetto Classics is gewoon een classic. De fantastische Luther Vandross band kwam langs, zegende ons met geweldige muziek en Kevin Owens passeerde ook de revue, dropte een paar tracks voor ons.

Hoe was het samenwerken met Jadakiss?
Jadakiss, dat was als magie, hij kwam langs, we hebben samen gehangen, passie gedeeld en toen hebben we ook de video geschoten. Styles P zelfde verhaal. Ze zijn allemaal “real”. Ik hing met ze allemaal, Jada, Sheek, het zijn net broers uit de hood.

Maar je noemt het Ghetto Classics, wat komt er dan daarna?
Ik ben denk ik klaar met de ghetto. Ik laat het aan de verbeelding van de mensen over wat er dan daarna komt. Wie weet, misschien knip ik al mijn haar wel af. Maak ik een 150% ommekeer. Misschien vind je het wel leuk.

Met wie zou je nog willen samenwerken?
Ik wil met alle legendarische acts werken. Ronald Isley, Roberta Flack, Jeffrey Osbourne, iedereen die nu nog wil samenwerken. Ik wil het zo graag. Over een paar weken ben ik op mijn top. Net als dat je weer terug in de boksring staat. Dit is de eerste keer dat ik weer in de ring sta na ongeveer 3-4 maanden. We werken hard, maar we blijven constant. Jaheim is klaar om een superster te worden, niet een of andere ghetto gozer die op straat loopt. Dat is waar we het over hadden met ghetto zijn, iedereen is een beetje ghetto, en het is best ok om een verandering te maken. Het is net als iemand vertellen dat ik “the realest cat” ben, je moet het niet altijd hoeven te vertellen, ze moeten het gewoon weten. Maar ik denk dat Ghetto Classics een echt grammy album is.